
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Extra kryddig vardagsmat
Pasta med köttfärssås
Ingredienser
4 port.
1 hackad gul lök
400 g blandfärs eller nötfärs
100 g klyftade champinjoner
Salt
ca ½ tsk Kockens vitlök finhackad
½ tsk Kockens timjan
½-1 tsk Kockens oregano
1 tsk Kockens Mexican Spice Mix
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
vatten + 1 köttbuljong
1 paket (140 g) knaperstekt bacon
Tillagning
1. Fräs löken mjuk i matfett, tillsätt köttfärsen och stek den smulig. Tillsätt champinjoner, krydda med salt och peppar samt smaksätt med övriga kryddor.
2. Rör ner tomatkross, tomatpuré, vatten och smulad buljongtärning. Låt puttra samman till en smakrik röra. Blanda ner smulad bacon strax innan servering.
Servera med nykokt pasta och en god sallad.
Tips! Hyvlad parmesan är gott till!