
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Kryddrikt och gott!
Fläskfilé med mozzarella
Ingredienser
4 port.
600-800 g fläskfilé
smör till stekning
salt
2 hela grillade paprikor på burk
2 x 125 g mozzarella
ca ½ dl grovt hackad persilja
1 tsk Kockens örter Provençal
1 tsk Kockens vitlökspeppar
½ msk olja
Tillbehör
ca 1 kg potatis
1 tsk Kockens paprikapulver
½ tsk Kockens basilika
1 tsk Kockens chili sweet
sallad
Tillagning
1. Krydda fläskfilén med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en panna. Stek fläskfilén i 200 °C till innertemperatur 65 °C. Rulla in i aluminiumfolie och låt vila ca 10 minuter. Så här långt kan man förbereda.
2. Skiva fläskfilén och lägg skivorna i en smord ugnssäker form. Blanda avrunnen skivad mozzarella, grillad paprika i mindre bitar, hackad persilja, kryddor och olja. Salta. Fördela blandningen över fläskfilén. Gratinera i 250 °C i 5-10 minuter eller tills allt har fått lite färg.
3. Skrubba potatisen och skär i klyftor. Lägg på en bakpappersklädd långpanna. Ringla över olja och blanda så att alla sidor blir täckta. Strö över kryddorna och rosta potatisen i 225 °C tills de har fått fin färg, ca 25 minuter.
4. Servera fläskfilé och klyftpotatis, gärna tillsammans med en sallad.