Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Morotskaka


Ingredienser

Långpanna (30x40 cm)

550 g (10st) ägg
240 g rörsocker
8 st morötter, fint rivna normalstora
336 g rapsolja
40 g sirap
376 g mjölk
160 g havremjöl, glutenfritt
235 g Kockens Redning
40 g psylliumfröskal
9,5 g Kockens bikarbonat
12 g Kockens bakpulver
8 g vaniljsocker
8 g Kockens kanel Ekologisk
6 g Kockens kardemumma Ekologisk

Glasyr
200 g färskost naturell
1,5–2 dl florsocker
3–4 msk citron, färskpressad
skal av 1 st citron

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj eller lägg bakplåtspapper i en långpanna.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Rör ner rivna morötter, olja, sirap och mjölk, blanda försiktigt.
5. Väg upp och blanda de torra ingredienserna, sikta ner i smeten, rör till en jämn smet. Häll i smeten i långpanna.
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30–35 minuter.
7. Låt kakan svalna.
8. Blanda ihop ingredienserna till glasyren med en elvisp och bred över kakan och strö över rivet citronskal. Skär upp i önskade bitar. Förvaras i kyl.

Tips! Glutenfri kaka

Liknande recept: