
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Plockmat till glöggminglet
Minikycklingspett med äpple
Ingredienser
13-15 st
blötlagda delade små spett
Marinad
2 msk pressad citronsaft
2 msk olja
1 tsk Kockens citronpeppar
½ tsk Kockens rosmarin
½ tsk Kockens timjan
½ -1 tsk Kockens chilimix
1 msk kinesisk soya
ca 500 g kycklingfiléer
salt
2 röda äpplen
smör till stekning
Tillagning
1. Blanda samman ingredienserna till marinaden i en skål. Skär kycklingfiléerna i små bitar. Låt ligga i marinaden ca 20 minuter.
2. Kärna ur och skär äpplena i små bitar. Varva kyckling och äppelbitar på spetten. Bryn dem runt om i stekpanna, krydda med salt. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
3. Efterstek spetten i 225 °C i ca 10 minuter eller tills de är utan rosa inslag vid snitt.