
Minikladdkakor med saffransfrosting
Ingredienser
12 stycken
Kladdkaka
125 g smör
100 g vit choklad
3 ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Frosting
100 g färskost
1 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
2 msk florsocker
0.5 g Kockens saffran
Topping
strössel
godisägg
Tillagning
- Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 °C och placera ut 12 muffinsformar på en plåt.
- Smält ihop smör och vit choklad i en stor kastrull på låg värme. Låt svalna en aning och rör sedan hastigt ner ägg och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri smet. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter. Tag ut och låt svalna helt, gärna i kylskåp.
- Frosting: Vispa ihop samtliga ingredienser till ett fluff. Spritsa eller bred frostingen på dina cupcakes.
- Toppa med strössel och eventuellt något litet godisägg.
Recept skapat av @bakamedfrida