Minikladdkakor med saffransfrosting


Ingredienser

12 stycken

Kladdkaka

125 g smör
100 g vit choklad
3 ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Frosting
100 g färskost
1 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
2 msk florsocker
0.5 g Kockens saffran

Topping
strössel
godisägg

Tillagning

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 °C och placera ut 12 muffinsformar på en plåt.
  2. Smält ihop smör och vit choklad i en stor kastrull på låg värme. Låt svalna en aning och rör sedan hastigt ner ägg och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri smet. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter. Tag ut och låt svalna helt, gärna i kylskåp.
  3. Frosting: Vispa ihop samtliga ingredienser till ett fluff. Spritsa eller bred frostingen på dina cupcakes.
  4. Toppa med strössel och eventuellt något litet godisägg.

Recept skapat av @bakamedfrida

Liknande recept: