
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Till buffén
Minikebab med bacon
Ingredienser
8 port.
Minikebab
1 ägg
500 g köttfärs
1 tsk salt
3-4 tsk Kockens kebabkrydda
1/2 tsk Kockens lökpulver
2 paket bacon á 140 g
små grillspett
Kryddig Salsa
200 g romantica tomater
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/4 gurka
1/2-1 hackad rödlök
Chilidressing
3 msk vit balsamvinäger
3 msk olja
saft av 1/2 lime
1 tsk Kockens vitlökssalt
1 tsk Kockens chili sweet
1 tsk Kockens chilipulver
1 tsk Kockens Chili Ancho
2 krm Kockens cayennepeppar
Tillagning
1. Skär alla grönsaker till salsan i mindre tärningar, tillsätt hackad lök. Blanda samman dressingen och häll över. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra ett par timmar i kyl.
2. Blanda köttfärs, ägg, kryddor och arbeta samman till en smidig färs. Stek gärna en klick färs för att smaka av om mer kryddor behöver tillsättas. Lägg spetten i kallt vatten i minst 10 minuter om de ska grillas.
3. Forma färsen till långsmala bullar och rulla en delad baconskiva om. Trä på vattenlagda spett.
4. Grilla spetten i ett par minuter på varje sida, eller stek dem runt om i panna utan spett och trä på dem efter. Dela en minikebab för att se om de är färdiga. Servera spetten med salsan.