
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Till midsommarbuffén
Marinerade räkor med avokado
Ingredienser
ca 8 port. buffé eller förrätt
1 kg räkor med skal
Dressing
ca ½ tsk krossade Kockens dillfrön
¾ dl rapsolja eller annan valfri olja
2-3 msk citronsaft
ca 2 tsk Kockens citronpeppar
Sallad
2-3 msk hackad purjolök
1 dl gröna ärtor
1 litet knippe sparris
1 avokado
Tillbehör
knäckebröd eller valfria kex.
Tillagning
1. Blanda samman dressingen och låt stå och mogna en stund.
2. Skala räkorna och blanda samman med dressingen. Låt ärtorna få ett uppkok och kyl dem genom att genast spola dem med kallt vatten.
3. Förväll sparrisen lätt i saltat vatten, men inte längre än den har sin spänst kvar. Skär i mindre bitar och blanda ner tillsammans med ärtor och purjolök.
4. Strax innan servering – blanda ner små bitar av avokado