Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Indisk köttsoppa

Maas Bharta – köttsoppa


Ingredienser

10 portioner

2 st röd lök

8 st vitlöksklyftor

1 ¼ dl olivolja

ca 800 g benfritt nötkött

3–4 cm ingefära

2–2 ½ liter vatten/buljong

6 st tomater

2 msk tomatpuré

2 msk Kockens koriander, mald

1 msk Kockens gurkmeja

1–2 msk Kockens Kofta Masala

2 st potatisar

2 burkar kidneybönor

2–3 dl kikärter (på burk)

1–1 ½ dl hackad koriander

Tillagning

1. Fräs hackad lök och riven vitlök i olja tills löken fått lite färg. Tillsätt riven ingefära och tärnat nötkött och stek tillsammans i några minuter.

2. Häll i vattnet, koka upp och skumma eventuellt av. Blanda i tärnade tomater, tomatpuré och kryddor. Låt puttra samman under lock i ca 15 minuter. Tillsätt skalad, tärnad potatis och låt puttra ytterligare i ca 10 minuter.

3. Lägg slutligen i kikärter, kidneybönor och hackad koriander. Låt koka upp.

Servera med varmt bröd.

 

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan