Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Till midsommar

Löksill med randiga betor


Ingredienser

4-6 port. vid sillbuffé

1 dl ättika 12 %

2 1/2 dl socker

3 dl vatten

2 tsk Kockens sillkrydda

1 burk inläggningssill, 420 g varav 210 g sill

1 skivad rödlök

1-2 små polkabetor

Tillagning

  1. Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor under omrörning. Låt kallna.
  2. Häll lagen från sillen. Varva skivad sill, rödlök och kryddlag. Låt stå och mogna i kyl, 1-2 dygn.
  3. Strax innan servering skalas polkabetorna. Hyvla eller skär mycket tunna skivor som blandas ner i sillen. Blir knaprigt och gott.
    Ränderna bleknar i ättikslagen med tiden men smaken består.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan