Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kryddstark sill

Löksill med chili touch


Ingredienser

(6-8 port. buffé)

1 burk inläggningssill á 420 g

1 dl inläggningsättika 12%

1 ½ dl socker

3 dl vatten

10 Kockens kryddpepparkorn

10 Kockens vitpepparkorn

5 Kockens hela nejlikor

½ tsk Kockens chilipeppar

2 st skivade rödlökar

1 skivad morot

Tillagning

1. Skölj sillen och låt den rinna av väl.

2. Koka upp ättika, socker, vatten och alla kryddorna förutom chilipeppar. Låt lagen svalna något och tillsätt sedan chilipeppar. Låt kallna.

3. Varva sill, lök, och morötter i en burk. Häll på lagen och låt stå och marinera 12-24 timmar.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan