
Foto: Per-Erik Berlgund/Znapshot
Toppas med fetaostkräm
Laxpastrami med couscoussallad
Ingredienser
4 port.
Laxfilé
700 g laxfilé i bitar, utan skinn
2 tsk Kockens grillkrydda Chili
Couscoussallad
2 dl couscous (kokt enligt anvisningar på paketet)
1 st röd paprika, i grova bitar
½ gurka, skalad, urkärnad, i skivor
0,5 dl svarta oliver, urkärnade
50 g machésallad
Vinägrett
0,5 dl olivolja
2 msk vinäger
1 tsk Kockens spiskummin
salt
Fetaostkräm
150 g fetaost
2 dl gräddfil
1 msk pressad citron
Tillagning
Laxfilé
Gnid in grillkryddan i laxfilén och låt ligga i cirka 30 minuter. Grilla laxen på alla fyra sidor och låt den vila sig färdig. Kärntemperaturen ska vara 42° C. Använd gärna en stektermometer.
Vinägrett
Blanda samman olivolja, vinäger, spiskummin, salt och svartpeppar till vinägretten.
Couscoussallad
Stek paprikan i en stekpanna med lite olja så att den blir mjukare. Hacka de svarta oliverna grovt och häll över. Blanda couscousen, paprikan, oliverna och gurkan i en bunke tillsammans med vinägretten. Blanda i machésalladen precis innan servering.
Fetaostkräm
Mosa fetaosten med en gaffel tillsammans med hälften av gräddfilen tills fetaosten är finfördelad. Blanda sedan i resten av gräddfilen och tillsätt citronsaften. Smaka av med salt och svartpeppar.