
Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot
Toppas med vitlöksyoghurt
Lammkebab med tomatsalsa
Ingredienser
4 port.
Lammkebab
500 g lammfärs
2 tsk Kockens spiskummin
salt
Tomatsalsa
4 st tomater, tärnade
1 st vitlöksklyfta, riven
8 st fefferoni, grovhacka
1 knippe koriander
2 msk olivolja
1 st lime, saften
Vitlöksyoghurt
2 dl yoghurt
1 st vitlöksklyfta, riven
1 st lime, saften
1 msk olivolja
Tillbehör
4 st pitabröd
Tillagning
Lammkebab
Blanda färsen med kebabkryddan och smaka av med salt och peppar. Forma till små kebaber (nästan äggform) och grilla dem runtom. Sätt in dem i ugnen på 100 °C tills de når en innertemperatur på 65 °C.
Tomatsalsa
Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och lime.
Vitlöksyoghurt
Blanda yoghurt, olivolja och vitlök, smaka av med salt och lime.
Servering
Servera på en buffé med varma pitabröd.