Lailas glutenfria pizzabotten


Ingredienser

4 pizzor

3 dl vatten

25 g jäst

1 msk olivolja

1 msk honung

1 tsk salt

8 dl Lailas blå Mjölmix

Utbakning

1 – 2 dl polenta

Topping

pizzasås

riven mozarella

pesto

lufttorkad skinka

tomater

färsk basilika

ruccola

Tillagning

  1. Ljumma vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst upp sig.
  2. Blanda i olivolja, honung, salt och all mjölmix och arbeta degen 5 minuter i maskin.
  3. Plasta bunken och låt jäsa 30 minuter. Ta upp degen på ett lätt mjölat arbetsbord och dela i fyra delar.
  4. Strö lite polenta på bakbordet och forma en rund pizza med hjälp av händerna. Gör den gärna tunn i mitten och lite högre kanter.
  5. Sätt ugnen på 250 grader och använd gärna en baksten eller bakstål.
  6. Lägg på valfri fyllning och baka pizzorna mitt i ugnen i 8-10 minuter.

”Urgod pizza som får en härlig konsistens när man bakar ut den med hjälp av polenta”

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept: