Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Dekorera med sesamfrön

Lailas glutenfria frukostbullar


Ingredienser

ca 12 stycken

50 g jäst
4 dl ljummen mjölk, ca 37 ˚C
½ dl (45 g) valfri olja
1 msk honung
1 tsk salt
2 dl (100 g) bovetemjöl
2 msk (20 g) psylliumfröskal
½ dl (25 g) linfrön
3,2 dl (ca 175 g) Lailas blå eller Lailas gul Mjölmix
äggula till pensling
linfrön och Kockens vita sesamfrön till garnering

Tillagning

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till ca 37 ˚C. Häll den över jästen och rör om tills allt har lösts upp. Tillsätt olja, honung, salt, bovetemjöl, psylliumfröskal och linfrön. Låt stå och svälla i minst 5 minuter.
  2. Arbeta in mjölet lite efter hand tills det blir en smidig men lös deg. Låt jäsa övertäckt med plastfolie i ca 30 minuter.
  3. Ta upp degen och forma en rulle med hjälp av lite mjöl. Dela i bitar och forma bullar med ”vattenfuktiga” händer och lägg på bakpappersklädd plåt.
  4. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i 225 ˚C i ca 23 minuter. Låt kallna och frys ner och ta upp efter hand!

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan