Lailas glutenfria fröknäcke


Ingredienser

20 bitar

1 dl Kockens vita sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
2 dl Lailas blå Mjölmix
0,5 dl majsolja eller annan neutral olja
2 dl kokande vatten
1 msk flingsalt

Tillagning

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i olja och vatten och låt svälla 10 minuter.
3. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. Tips! Lägga ett bakplåtspapper under och ett ovanpå och sedan kavla riktigt tunt på plåten.
4. Skär försiktigt rutor i degen och strö på flingsalt.
5. Grädda mitt i ugnen 45-60 minuter tills det har fått fin färg.
6. Dra av fröknäcket från bakplåtspappret och låt svalna på galler.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Allergener i Kockens produkter
Sesamfrön vita:Sesamfrön

Liknande recept: