Lailas glutenfria fröfrallor

Ingredienser

20 stycken

5 dl mjölk

50 g jäst

50 g rumsvarmt smör

1 tsk salt

1 msk honung

11 dl Lailas gul Mjölmix

Pensling

1 ägg

valfria fröer (ex solroskärnor, pumpafrön)

Instruktioner

1. Ljumma mjölken till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken.
3. Tillsätt det rumsvarma smöret, salt, honung och mjölmix och arbeta degen i 5 minuter  maskin.
4. Låt jäsa 30 minuter.
5. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda samman och dela i 20 lika stora delar.
6. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
7. Täck plåtarna med duk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö på valfria fröer.
9. Baka mitt i ugnen 10-12 minuter till frallorna känns lätta.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?