
Foto: Fabian Björnstjerna. Recept & styling: Årets Kock
Med picklade senapsfrön
Kryddstekt fläskkotlett
Ingredienser
4 port.
Kryddstekt fläskkotlett med kumminstuvad savoykål, picklade senapsfrön och bakat äpple
Kryddstekt Fläskkotlett
700g fläskkotlett
1 krm rökt paprika
1 krm oregano
1 krm svartpeppar
1 krm timjan
1 krm salt
Kumminstuvad savoykål
1 st savoykål
4 dl vispgrädde
2 msk kummin
1 tsk salt
Picklade senapsfrön
1 dl socker
1 dl vatten
½ dl ättika
2 msk senapsfrön
Bakat äpple
2 st Ingrid-Marie äpplen
Friterad kapris
1 dl kapris
3 dl matolja till fritering
Tillagning
Kryddstekt Fläskkotlett
Blanda alla torra kryddorna. Strö kryddblandningen på köttet och stek köttet runt om. Baka sedan köttet i ugn på 120 grader tills den har en innertemperatur på 63 grader.
Kumminstuvad kål
Plocka 4 savoykålsblad och spara till servering. Strimla kålen tunt. Rosta kumminen i en torr panna och lägg i kålen. Slå på grädden och koka kålen mjuk. Smaka av med salt. Koka savoykålsbladet vid servering i rikligt saltat vatten.
Picklade frön
Koka upp en kastrull med vatten. Blanchera fröna ca 10 minuter. Häll av vattnet. Tillsätt ättika, socker och vatten i kastrullen och koka upp. Låt svalna innan servering.
Bakat äpple
Dela äpplena på mitten och baka i ugn på 120 grader ca 15 minuter.
Friterad kapris
Häll av kaprisen och låt den torka. Värm olja till 160 grader och fritera kaprisen ca 1 minut tills den slutar bubbla.
Allergener i Kockens produkter
Senapsfrön gula:Senap