
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Med röda linser
Linsburgare
Ingredienser
4 portioner
150 g avsköljda röda linser
ca 1 dl fint rivna morötter
½ riven gul lök
3/4 dl riven lagrad ost (exempelvis double cheese)
3/4 dl ströbröd
1 äggula
1-2 krm Kockens vitpeppar malen
½ tsk salt
ca ½ tsk Kockens vitlökspulver
½ tsk Kockens Örter Provencal
smör el. olja till stekning
Tillbehör
4 hamburgerbröd
1 salladshuvud
ca 2 tomater
1 valfri paprika
Sås
1 dl tjock yoghurt, gräddfil eller crème fraiche
2-3 msk ketchup
1 msk hot sweet chili sauce
1-3 krm Kockens örtsalt
Tillagning
- Koka de röda linserna enligt anvisning på förpackningen. Sila från vattnet och ringla över lite olja. Låt svalna.
- Blanda linserna med fint rivna morötter och lök. Blanda ner ströbröd, äggula och kryddor. Låt stå en stund innan stekning.
- Forma burgare och stek dem ett par minuter på varje sida tills de får en fin stekyta. Blanda samman såsen.
- Servera tillsammans med bröd, grönsaker och sås.