Foto: Jönsson Bilder.

Kryddrostade kikärtor


Ingredienser

5 dl

500 g kikärtor, sköljda och avrunna
1 msk Kockens timjan, Ekologisk
1 msk Kockens rosmarin, Ekologisk
1 msk honung
1 tsk salt
1 msk rapsolja

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 °C.
2. Blötlägg kikärtorna i minst 12 timmar.
3. Slå bort blötläggningsvattnet och skölj kikärtorna.
4. Bred ut kikärtorna på ett bleck. Försök se till så att kikärtorna inte ligger för mycket på varandra, då blir de inte lika knapriga.
5. Baka i cirka 30 minuter så det blir torra
6. Ta ut blecket och droppa över rapsolja och honung. Rör om och strö sedan över timjan, rosmarin och salt. Vänd runt så att kikärtorna täcks ordentligt av kryddorna.
7. Rosta i cirka 15 minuter till eller tills de blivit härligt knapriga. Knepet att få knapriga kikärtor är att baka ärtorna torra innan du tillsätter kryddorna.

Liknande recept: