Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Tre sorters

Kryddrikt grillsmör


Ingredienser

Kryddsmör

250 g rumstempererat smör

1 paket (0,5 g) Kockens saffran

2 tsk Kockens citronpeppar

½ tsk Kockes chili flakes

2-3 krm salt

Grillsmör

250 g rumstempererat smör

2 schalottenlök, fint hackade

1 paket (140 g) bacon, finhackad

2 tsk Kockens grillkrydda Original

2-3 krm Kockens chilimix

ca 1 msk tomatpuré

Smör Provençal

250 g smör

½ tsk salt

2 tsk Kockens örter Provençal

2 krm Kockens svartpeppar grovmalen

1 tsk Kockens vitlökspeppar

Tillagning

Kryddsmör

  1. Mortla samman saffran och citronpeppar. Smält ca 25 g smör tillsammans med kryddorna. Låt svalna.
  2. Rör ner det smälta kryddsmöret i resterande smör och smaksätt med salt. Forma en rulle genom att klicka ut smöret i en sträng, rulla samman med plastfolien och låt stelna i kyl.

Grillsmör

  1. Stek löken mjuk tillsammans med baconhacket. Lägg på hushållspapper, låt rinna av och svalna.
  2. Rör samman baconröran med kryddor, smör och puré. Forma en rulle genom att klicka ut smöret i en sträng, rulla samman med plastfolien och låt stelna i kyl.

Smör Provençal

  1. Rör samman samman smöret med kryddorna.
  2. Forma en rulle genom att klicka ut smöret i en sträng, rulla samman med plastfolien och låt stelna i kyl.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan