
Foto: Johan Persson. Recept: Marie Lingstedt. Styling: Fia Arosenius Ahlanzberg
1960 möter 2010
Oxragu med pasta
Ingredienser
4 port.
100 g pancetta alt sidfläsk (knaperstekt)
Ca 400 g gram högrev
2 gula lökar
2 morötter
50 g rotselleri
1 tsk Kockens oregano
½ tsk Kockens fänkål malen
1 Kockens lagerblad
1 tsk Kockens svartpeppar malen
1 msk tomatpuré
0,5 liter kraftig köttbuljong (egen alt. tärning/fond + vatten)
1 burk finkrossade tomater
1½ dl vitt vin
Salt och Kockens svartpeppar
Olivolja, smör
Tillagning
1. Skär pancettan i mindre bitar och knaperstek i het stekpanna med lite olja. Låt torka på hushållspapper.
2. Skär köttet i mindre bitar. Bryn i het panna med lite smör och olivolja.
3. Tillsätt finhackad gul lök, finhackad morot och rotselleri i små tärningar. Vänd runt med köttet.
4. Tillsätt de torra kryddorna – oregano, fänkål, lagerblad och svartpeppar.
5. Tillsätt tomatpuré, finkrossade tomater och rör om en stund på hög värme. Slå sedan på buljongen och vinet.
6. Lägg på lock och sänk till låg värme. Låt ragun få puttra ihop cirka 3-4 timmar. Rör om då och då. Smaka av med salt och nymalen peppar.
7. Tillsätt knaperstekt pancetta i såsen strax före servering.
8. Koka pasta och servera med något grönt.