
Foto: Johan Persson. Recept: Marie Lingstedt. Styling: Fia Arosenius Ahlanzberg
Upphottad 50-talare
Kyckling med blandade betor
Ingredienser
4 port.
Kyckling
400 g kycklinglårfilé
8 skivor coppa eller pancetta
1 krm Kockens rosmarin
1 krm Kockens timjan
1 krm Kockens svartpeppar malen
1 tsk citronzest
0,5 tsk salt
2 msk parmesanost
Olivolja
Saft från en kvarts citron
Tandpetare
3 dl matlagningsgrädde
Betor
ca 400 g betor (t.ex. gula, röda och polka)
1 stor fänkål
1 hel vitlök
0,5 msk Kockens fänkål hel
1 tsk Kockens timjan
Olivolja
Saft från 1/4 citron
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Gnid in kycklinglårfilén med kryddorna. Fyll mittendelen av dem med osten, rulla ihop dem och lägg rullen på ena änden av charkuterierna.
3. Rulla in filéerna och fäst med en tandpetare. Stek i olivolja tills de får fin färg.
4. Lägg filéerna i en ugnsfast form, häll över citronsaft och grädde.
5. Skala och skär betorna i klyftor. Ansa och skär fänkålen i klyftor.
6. Lägg fänkål och betor i en ugnssäker form. Dela vitlöken i klyftor och sprid ut dem. Ringla över olja. Strö över fänkålsfrön, timjan och salt.
7. Ställ in bägge formarna i ugnen cirka 30 minuter, tills betorna och fänkålen är mjuka och kycklingen är färdig.
Servera med en sallad på babyspenat, rucola och små fina tomater.