
Foto: Johan Persson. Recept: Marie Lingstedt. Styling: Fia Arosenius Ahlanzberg
Med ton av spiskummin
Kryddig soppa med fårsmäckor
Ingredienser
4 port.
Soppa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 potatisar
1 röd paprika
3 msk olivolja
2 tsk Kockens spiskummin
2 tsk Kockens paprika
1 tsk Kockens curry
2 tsk Kockens rosmarin
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 l vatten
Fårsmäckor
300 g lammfärs
1 msk senapsfrön
Ca 2 msk kokande vatten
1 kokt potatis
3/4 dl finhackad rödlök
1/4 tsk Kockens svartpeppar grovmalen
1 tsk salt
1 litet ägg
3/4 dl vispgrädde
Tillagning
1. Blötlägg senapskornen i det kokta vattnet.
2. Förkoka potatisen som ingår i färsen om du inte har restpotatis, eller byt ut mot ströbröd.
3. Skala och hacka lök.
4. Mosa kokt potatis med ägg.
5. Blanda alla ingredienser till en jämn smet.
6. Strimla ingredienserna till soppan och fräs dem i olivoljan. Slå på vattnet och tomatkrosset.
7. Gör små bullar av färsen med hjälp av två skedar och lägg ner bullarna i soppan.
8. Låt puttra i cirka 25 minuter. Smaka av med salt och peppar.