Foto: Jönsson Bilder. Styling: Marianne Liljenberg.

Kladdkaka


Ingredienser

10 portioner

500 g smör
700 g rörsocker
420 g Kockens Redning
15 g vaniljsocker
140 g kakao
3 g salt
6 g Kockens bakpulver
5 st ägg

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna.
  3. Smält smöret i kastrull och häll i sockret. Låt sockret ligga med smöret i kastrullen i ca 5 minuter.
  4. Blanda redning, vaniljsocker, kakao och salt. Sikta de torra ingredienserna.
  5. Häll i smör-/sockerblandningen och vispa ihop.
  6. Vispa i ett ägg i taget och vispas väl. Smeten ska bli glansig.
  7. Häll smeten i långpannan och grädda i ugnen i ca 20–25 minuter.

Liknande recept: