Kikärtsmaränger med kanel

Ingredienser

Spad från ett paket kikärter á 400 g (ca 1,5 dl)

1,5 dl strösocker

½ tsk vaniljpulver

1 tsk citronsaft

1 tsk Kockens kanel malen, Ekologisk

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 125 ֯C
  2. Vispa upp spadet från kikärterna med en elvisp tills det blir fluffigt
  3. Vispa i citronsaft, socker och vaniljpulver. När marängen är färdig ska den vara fast och glansig – och du ska kunna vända bunken utan att den rinner ut.
  4. Spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, pudra med kanel och grädda i ugnen i 75–90 minuter

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?