Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Afghansk köttfärsgryta

Keema – köttfärsgryta


Ingredienser

10 portioner

2–3 st gula lökar

2–3 st vitlöksklyftor

3–4 cm ingefära

1 ½ dl olja

1250 g köttfärs

¾ dl Kockens Kofta Masala

Ca 1 msk salt

Ca 1 msk Kockens koriander, mald

10 st tomater

5 st potatisar

5 dl gröna ärter

 

Tillagning

1. Finhacka löken, pressa vitlöken och riv ingefäran. Fräs alltsammans i olja i ca 5 minuter. Lägg i färsen och stek den smulig. Tillsätt kryddor och stek i ett par minuter.

2. Hacka tomater, skala och tärna potatis och blanda i grytan. Låt sjuda i ca 20 minuter. Tillsätt ärterna och låt allt bli varmt.

Serveras med kokt ris eller som meze med bröd och tjock yoghurt.

 

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan