
Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot
Med söta tillbehör
Karamelliserad rabarber
Ingredienser
4 port.
Rabarber
400 g rabarber
1 dl socker
2 dl vatten
1 st Kockens vaniljstång
50 g jordgubbar, frysta
3 msk farinsocker
Kardemummakräm
2 dl crème fraiche
1 tsk Kockens kardemumma
1 tsk florsocker
Tillbehör
1 ask jordgubbar, färska
100 g drömmar (kakor)
12 vippor citronmeliss
Tillagning
Rabarber
Skala rabarbern och koka ’putset’ med socker, vatten, vaniljstång och frysta jordgubbar i 10 minuter. Sila och häll över i en ny kastrull. Skär rabarbern i 10 cm långa stavar och lägg i den varma lagen och drag åt sidan. Låt alltsammans svalna. Lyft upp rabarbern ur lagen och strö över farinsocker. Bränn av med en gasolbrännare så att sockret karamelliseras.
Kardemummakräm
Blanda alla ingredienser till en slät crème.
Tillbehör
Skiva jordgubbarna och smula sönder drömmarna.
Servering
Varva allt på kalla tallrikar. Toppa med citronmelissen.