
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
På smördeg
Kantarellpizza
Ingredienser
4 port
1 rulle skyld smördeg á 250 g
140 g bacon, gärna alspånsrökt
2 dl crème fraiche
1 tsk Kockens vitlökspeppar
1 tsk Kockens örter Provençal
1/2 tsk Kockens timjan
150 g riven västerbottenost
salt
ca 100 g förvällda (ca ½ liter färska) kantareller
4 tunt skivade salladslökar
ägg till pensling
Tillagning
- Skär baconet i mindre bitar. Stek dem, inte så hårt som knaperstekt, men nästan och låt rinna av på hushållspapper. Stek och smaksätt kantarellerna med salt och peppar.
- Rulla ut smördegen och lägg på plåt med underliggande papper.
- Blanda crème fraiche med kryddorna och smaka av med salt. Bred ut över bottnen men spara en kant som viks upp.
- Strö över riven ost, kantarellerna i små bitar, skivad salladslök och bacon. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
- Grädda i 225°, 15-20 minuter eller tills den har fått fin färg.
Servera en sallad till.