Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Från Libanon

Kafta Bsoniye – köttfärsgratäng


Ingredienser

10 portioner

1200 g köttfärs

2 st gula lökar

4 dl persilja

2 tsk salt

1–2 tsk Kockens svartpeppar, mald

1–1 ½ msk Kockens Kafta

2 kg potatis, gärna mjölig

6–7 st tomater

2–3 st gula paprikor

800–1000 g passerade tomater

ca 2 dl vatten

Salt och peppar

 

Tillagning

1. Blanda samman köttfärs med hackad lök, hackad persilja och kryddor. Bred ut köttfärsen i en smord ugnsfast form.

2. Skär potatisen i tjocka skivor. Förstek potatisskivorna eller använd kokt kall potatis.

3. Skiva tomaterna och paprikan. Lägg över färsen i formen. Täck sedan med potatisskivorna.

4. Blanda passerade tomater med vatten och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över potatisen.

5. Täck med folie, sätt in i ugnen på 250 °C i 40–45 minuter eller tills potatisen är mjuk.

 

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan