Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med lingon & pepparkakor

Julkryddad pannacotta


Ingredienser

6-8 portioner

saft från 1 mindre apelsin
2 Kockens kanelstänger
¾ tsk Kockens kardemummakärnor
3 st Kockens hela nejlikor
2 dl vispgrädde
3/4 dl socker
1-2 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
2 ½ dl rysk yoghurt eller liknande (grekisk/turkisk)

Garnering
små pepparkakor
apelsinrasp från 2 apelsiner

Tillagning

  1. Stöt kryddorna grovt. Låt kryddorna koka upp tillsammans med apelsinsaft och socker under omrörning, låt sjuda i någon minut. Låt stå och dra en stund.
  2. Sila från kryddorna. Hetta upp grädden, lägg i urkramade gelatinblad och rör om försiktigt tills de har smält. Tillsätt apelsinlag. Låt svalna till simmig konsistens och vänd ner yoghurten.
  3. Häll upp i vackra glas. Ställ i kyl för att stelna i minst tre timmar eller till nästa dag. Sätt i pepparkakor och strö över apelsinrasp.

Tips! Garnera med halvtinade lingon eller granatäppelkärnor.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan