Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Från Tunisien

Irajdes Harra – pasta med räkor


Ingredienser

10 portioner

¾ dl olja

5–6 st vitlöksklyftor

1 kg skalade räkor

1–1 ¼ dl tomatpuré

1–2 msk Kockens Harissa

10–12 dl vatten

Kockens svartpeppar, mald

Salt

10 portioner valfri pasta

Tillagning

1. Stek vitlöken i olja tillsammans med räkorna en kort stund. Rör ner tomatpuré och Harissa. Låt puttra i ca 2 minuter. Späd med önskad mängd vatten. Låt allt sjuda upp och smaka av med salt och peppar.

2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda med räksåsen och servera genast.

Garnering: koriander

 

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan