
Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot
Toppas med fruset päron
Ingefärspäron & vaniljgrädde
Ingredienser
4 port.
Ingefärspäron
4 st päron, skalade
3 dl vatten
1 dl socker
1 st citron, pressad saft och 5 cm skal
1 msk Kockens ingefära malen
1 msk ingefära, färsk
Vaniljgrädde
2 dl vispgrädde
¼ st Kockens vaniljstång, urskrapad
Fruset päron
2 st päron
2 msk flagad mandel, lätt rostad
1 tsk citronsaft
Tillagning
Ingefärspäron
Sjud päronen långsamt i lagen tills de är mjuka helt igenom. Låt dem kallna i lagen. Koka samman lite av lagen till en något simmigare konsistens. Värm päronen lätt innan servering.
Vaniljgrädde
Vispa grädden med vaniljen. Forma vackra ägg med en varm sked.
Fruset päron
Frys päronen. Riv de frusna päronen på det grova på rivjärnet. Blanda med mandel och citronsaft.
Tips! Hemligheten med goda inkokta päron är att se till att de verkligen blir mjuka och suger åt sig den goda lagen. När du ändå kokar in päron, se till att du gör massor och konserverar i burkar. Det frysta päronet ger en härlig temperaturskillnad som gör att efterrätten blir något större