Härlig grön drick-bujjo med mycket smak

Ingredienser

2 ½ dl färdig buljong

1 gul lök, skalad och grovt hackad
1 purjolök, grovt skuren
1 fänkål, grovt hackad
2 selleristjälkar, grovt hackade
150 g palsternacka, skalad och grovt hackad
200 g morötter, skalade och grovt hackade
1 hel vitlök, delad på mitten genom alla klyftor med skalet kvar
2 msk olivolja
1 st Kockens lagerblad
3 soltorkade tomater
10 st Kockens hela vitpepparkorn, Eko Fairtrade
1 tsk Kockens timjan. Ekologisk
3 l vatten

Smaksättning till 2 ½ l buljong
5 tsk salt (1 msk och 2 tsk)
2 ½ tsk Kockens ingefära malen, Eko Fairtrade
2 ½ tsk Kockens gurkmeja, Eko Fairtrade

Instruktioner

1. Lägg alla grönsaker på plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och rosta i ugnen, 250 °C i 15 minuter.
2. Lägg allt i en gryta och lägg i lagerblad, soltorkade tomater, vitpepparkorn, timjan och vatten. Koka upp och småkoka under lock i 1 ½ timme.
3. Sila buljongen. Smaksätt buljongen med salt, ingefära och gurkmeja och servera den ljummen.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?