
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Med lax eller kyckling
Färgstark hälsosam bowl
Ingredienser
1 portion
1 portion kokt röd quinoa
150 g laxfilé eller kycklingfilé
smör/olja till stekning
½-1 tsk Kockens citronpeppar eller Kockens curry
ca 2 msk teriyakisås
½ knippe grön sparris
ca 2 dl ruccola
1 skivad avokado
ca 1 dl tinade sojabönor
½ tunt skivad polkabeta
2 msk granatäpplekärnor
Tillagning
- Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen/kycklingen och stek dem i ett par minuter i smör eller olja. Krydda med citronpeppar eller curry. Häll över teriyakisåsen vid slutet av stekningen.
- Stek sparrisen någon minut i smör eller olja. Krydda med salt och peppar.
- Fördela quinoa, tärnad lax/kyckling, grönsaker och granatäpplekärnor var för sig i en skål. Granatäpplekärnorna ger sötsyrlig smak som passar utmärkt till de övriga ingredienserna. Ringla eventuellt över teriyakisås och extra krydda.