Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med lax eller kyckling

Färgstark hälsosam bowl


Ingredienser

1 portion

1 portion kokt röd quinoa

150 g laxfilé eller kycklingfilé

smör/olja till stekning

½-1 tsk Kockens citronpeppar eller Kockens curry

ca 2 msk teriyakisås

½ knippe grön sparris

ca 2 dl ruccola

1 skivad avokado

ca 1 dl tinade sojabönor

½ tunt skivad polkabeta

2 msk granatäpplekärnor

Tillagning

  1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen/kycklingen och stek dem i ett par minuter i smör eller olja. Krydda med citronpeppar eller curry. Häll över teriyakisåsen vid slutet av stekningen.
  2. Stek sparrisen någon minut i smör eller olja. Krydda med salt och peppar.
  3. Fördela quinoa, tärnad lax/kyckling, grönsaker och granatäpplekärnor var för sig i en skål. Granatäpplekärnorna ger sötsyrlig smak som passar utmärkt till de övriga ingredienserna. Ringla eventuellt över teriyakisås  och extra krydda.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan