Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Grönsakslasagne med sting


Ingredienser

ca 10 portioner

380 g hackad gul lök
matfett eller olja till stekning
1000 g krossade tomater/körsbärstomater på burk, gärna 50/50
9 g grönsaksbuljongpulver
ca 1250 g grönsaker i mindre bitar, exempelvis zucchini, paprika, morötter
42 g Kockens Asian Spice Mix
1 ½ tsk Kockens oregano

Sås
1 ½ l mjölk
3/4 tsk salt
3 krm Kockens vitpeppar malen
65 g vetemjöl

250 g riven ost + 115 g till topp
12 lasagneplattor

Tillagning

  1. Fräs löken mjuk i olja/matfett. Tillsätt krossade tomater/körsbärstomater och grönsaksbuljongpulver. Låt koka upp och tillsätt de strimlade grönsakerna. Rör ner kryddorna och låt sjuda till en grönsaksröra som mjuknat men inte längre än att grönsakerna har kvar sitt tuggmotstånd.
  2. Sjud upp mjölk, salt och vitpeppar. Red med vetemjöl till önskad konsistens. Ta såsen från värmen och rör ner den rivna osten.
  3. Varva grönsaksröra, lasagneplattor och sås. Gärna så det blir fyra lager pasta. Avsluta med grönsaksröra och lite sås överst. Strö över riven ost. Gratinera i 225 °C i 25–30 minuter.
  4. Servera tillsammans med en sallad.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan