Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Grönsakslåda med riven ost


Ingredienser

10 portioner

1-1,2 kg blandade grönsaker (ex morötter, purjolök, lök, blomkålsbuketter, squash, bönor, paprika), allt i mindre bitar

2 msk egen vegokrydda

200 g riven ost

smör/olja till stekning

salt och peppar

Äggstanning

10 ägg, ca 5 dl flytande

6 dl gräddmjölk 50/50

1 ½ tsk salt

Kockens vitpeppar malen

Tillagning

  1. Fräs grönsakerna knappt mjuka i matfett. Krydda med hälften av vegokryddan, salt och peppar. Lägg över grönsakerna i en form/bleck, låt svalna något.
  2. Strö över riven ost och blanda med grönsakerna.
  3. Vispa samman äggstanningen med resterande vegokrydda. Häll äggstanningen över grönsakerna och grädda i 225 ˚C. 25-35 minuter eller tills den precis stannat.

Servera som ensamrätt eller med kallskuret.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan