
Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot
Med apelsin & avokado
Grillad kycklingmacka
Ingredienser
4 port.
Kyckling
400 g kycklinglårfilé
½ dl apelsinkött, hackat
2 msk Kockens timjan
1 msk röd chili, finhackad
1 msk Kockens citronpeppar
salt
olivolja
Macka
8 skivor surdegsbaguette
2 st avokado, delade i bitar
1 st tomat, delad i klyftor
1 st rödlök, finskivad
1 huvud romansallad, plockat i bitar
1 dl ost, riven. Antingen Pecorino eller Svecia
1 st citron, rivet skal
1 dl majonnäs
Tillagning
Kyckling
Blanda kycklingen med alla ingredienser och låt dra i ca 10 minuter. Grilla på hög värme i ca 5 minuter på varje sida eller till en innertemperatur på 72 °C.
Macka
Dressa brödskivorna med olivolja och grilla dem krispiga.
Servering
Bred majonnäsen på brödskivorna. Lägg på övriga ingredienser. Skiva kycklingen och placera på toppen. Avsluta med rivet citronskal, salt och citronpeppar. Dekorera gärna med persilja.