
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Med rostad potatis
Grillad fläskytterfilé
Ingredienser
ca 6 port.
ca 1 kg fläskytterfilé
Rub
2 msk Kockens grillkrydda Original
1 tsk Kockens chilimix
1 tsk Kockens chilipulver
1 tsk Kockens timjan
1 tsk Kockens rosmarin
Rostad potatis
1,2 kg färskpotatis
2 mindre rödlökar
1-2 knippen grön sparris
olja till stekning eller valfritt kryddsmör
Tillagning
- Blanda samma kryddorna till en rub. Gnid in kryddorna i det rumstempererade köttet och låt dra i minst 10 minuter. Grilla fläskytterfilén tills den har en innertemperatur på 65-70 ˚C. Låt köttet vila 5 minuter innan det skärs upp.
- Skrubba potatisen och koka dem knappt klara. Låt dem ånga av och kallna. Skala och skär löken i tunna skivor. Ansa sparrisen, dela på längden och sedan till hälften.
- Vid servering – lägg, potatis, lök och sparris i en stor wokpanna med olja eller valfritt kryddsmör. Sätt över grillen och stek allt tills gyllenbrun färg. (detta kan också göras i en långpanna i ugnen utan att potatisen förkokas i 225 ˚C. Tillsätt då sparris och lök mot slutet av stekningen)