
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Granola
Ingredienser
2 plåtar
3 ½ dl havregryn
3 ½ dl rågflingor
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
2 ¼ dl vatten
½ dl rapsolja eller rumstempererad kokosolja
1-1 ¼ dl flytande honung
1 ½- 2 tsk Kockens kardemumma malen, Ekologisk
1 ½ tsk Kockens ingefära malen, Ekologisk
¾-1 msk Kockens kanel malen, Ekologisk
Ca 125 g torkade tranbär
Tillagning
- Lägg alla torra ingredienser, förutom tranbär, i en bunke. Tillsätt olja, honung och vatten, blanda väl.
- Fördela tunt på två bakpappersklädda plåtar. Sätt in i ugnen, 150 ˚C, i ca 20 minuter. Rör om var åttonde minut tills allt har torkat och inte bränns (tänk på att alla ugnar är olika och tid kan variera). Ta ut och låt svalna.
- Tillsätt tranbär och lägg i en tätslutande burk.
Granolabars
4 dl Kockens granola
2 äggvitor
- Blanda granola med äggvita. Tryck ut smeten i en bakpappersklädd form, ca 8-10 mm tjock. Grädda i 100˚C, ca 20 minuter.
- Låt svalna och skär med vass kniv bitar i valfri storlek.