Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Granola


Ingredienser

1 kg

200 g havregryn

200 g rågflingor

100 g pumpafrön

35 g solrosfrön

35 g hyvlad kokos

65 g valfria nötter (kan uteslutas)

65 g honung

130 g vatten

70 g neutral olja, ex rapsolja

4 msk egen müslikrydda

100 g russin

Tillagning

  1. Blanda alla torra ingredienser utom russin.
  2. Värm honung, vatten, olja och müslikrydda. Fördela blandningen på en plåt eller bleck. Häll över vätskan och blanda försiktigt.
  3. Rosta försiktigt i 130 ˚C i ca 1 ½ timme. Rör om då och då. Låt svalna och förvara i tätslutande burk.

 

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan