Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Granola med kardemumma, ingefära & kanel


Ingredienser

1 gastrobleck

300 g havregryn
300 g rågflingor
250 g solroskärnor
175 g pumpakärnor
100 g kokosflingor
450 g vatten
100 g rapsolja
350 g honung
12,5 g Kockens kardemumma malen, Ekologisk
5 g Kockens ingefära malen
7,5 g Kockens kanel malen, Ekologisk
Smaksättning:
250 g torkade tranbär

Tillagning

1. Sätt ugnen  på 175 °C. Väg upp ingredienserna, vid vägning blirdet mer exakt.
2. Lägg alla torra  ingredienser i en bunke. Tillsätt olja, honung ochvatten, blanda väl.
3. Fördela ut på gastrobleck med bakplåtspapper. Ställ in i u  gnenca 24 minuter, ta ut var 8:e minut och rör om så att det intebränns. Tänk på att alla ugnar är olika och värme och tid kan
variera. Ta ut och låt svalna. Tillsätt smaksättning såsom tranbär och lägg i burk med tätslutande lock.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan