Granola

Ingredienser

1 kg

200 g havregryn

200 g rågflingor

100 g pumpafrön

35 g solrosfrön

35 g hyvlad kokos

65 g valfria nötter (kan uteslutas)

65 g honung

130 g vatten

70 g neutral olja, ex rapsolja

4 msk egen müslikrydda

100 g russin

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser utom russin.
  2. Värm honung, vatten, olja och müslikrydda. Fördela blandningen på en plåt eller bleck. Häll över vätskan och blanda försiktigt.
  3. Rosta försiktigt i 130 ˚C i ca 1 ½ timme. Rör om då och då. Låt svalna och förvara i tätslutande burk.

 

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?