Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Gör din egen

Hemmagjord tacokrydda

0/5 (4)


Ingredienser

ca 1 dl krydda

2 msk Kockens chilipeppar

1 msk Kockens chilipulver

1 msk Kockens spiskummin

1 msk Kockens paprikapulver

1 msk Kockens lökpulver

1 tsk Kockens vitlökspulver

1 tsk Kockens oregano

1 msk salt

1 msk socker

Tillagning

1. Blanda samman alla kryddor. Mortla gärna samman kryddorna i en stor mortel så smakerna blandas väl.

2. Häll upp i en mörk och lufttät burk eller förvara på ett svalt och mörkt ställe!

I den här kryddblandningen vet du vad som finns i. Salthalten är inte så hög men det kan du reglera själv i efterhand. Kryddblandningen har en kraftigare smak och då även mindre dosering. Vi rekommenderar 2-4 tsk till 300 g färs. Prova dig fram för önskad smak.

Tips! Vill du ha en lite starkare krydda – tillsätt lite cayennepeppar.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan