Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Grillade kycklingvingar

Gawaneh Mishwie


Ingredienser

10 portioner

35–40 st kycklingvingar

Marinad

8 dl turkisk yoghurt

2 msk Kockens Harissa

4 msk tomatpuré

4 krm Kockens Sju Kryddor

4 tsk salt

 

Tillagning

1. Blanda samman yoghurten med de övriga ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingvingarna, rör om och låt dem ligga och dra i minst ett par timmar.

2. Ta upp vingarna och torka av överflödig marinad. Grilla dem eller stek i ugn 225–250 °C, i ca 25 minuter eller tills köttsaften efter stick är utan rosa inslag.

Servera kycklingvingarna tillsammans med pommes, sallad eller som meze med hummus och bröd.

 

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan