Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Fudge med chili flakes


Ingredienser

1 gastrobleck

1200 g skållad mandel
7 g flingsalt
370 g kokosolja
3 g vaniljpulver
25 g blåbärspulver
10 g Kockens chili flakes
740 g agavesirap
210 g kakao av god kvalitet

Tillagning

1. Mixa mandel tills det blir ett pulver. Häll den mixade mandeln i en blandare. Tillsätt flingsalt och kokosolja, blanda med vinge. Lägg till resten av ingredienserna och blanda på hög hastighet tills det blir en slät massa.
2. Lägg bakplåtspapper i ett gastrobleck. Häll i smeten och platta till. Ställ i kyl tills den stelnar. Ta ut och skär i rektangulära bitar i önskad storlek. Dekorera med olika sorters topping, ex Kockens chili flakes (är heta), kokosflingor, Kockens kanel eller annat. Förvara i kyl.

Tips! Byt ut mandel mot hälften solroskärnor och hälften kokosflingor.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan