
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Extra gott på sommaren
Fruktig fetaostsallad
Ingredienser
8 port.
200 g fetaost i tärningar
Marinad
1 ½ dl valfri olja
2 tsk Kockens harissa
½ tsk Kockens oregano
1-1 1/2 tsk Kockens rosépeppar
Sallad
½ mindre vattenmelon
½ valfri melon, t ex Galia
1 påse blandsallad
½ huvud isbergsallad eller krispsallad
Tillagning
Låt fetaosten rinna av och krossa rosépepparn. Varva ost med kryddor i en burk och täck med olja. Görs med fördel dagen innan för att få mer smak. Dela melonerna, ta bort kärnor och skär i mindre bitar. Skär isbergssalladen i grova bitar och blanda med övriga ingredienser och lägg upp på ett stort fat. Toppa med fetaost och ringla lite av kryddoljan över.
Tips! Kan kompletteras med tunt skivad rödlök.