
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Heta smaker
Försommargryta med sting
Ingredienser
4 port.
500 g fiskfilé t ex lax
saft av 1 limefrukt + ½ tsk salt
smör/olja till stekning
1 mindre purjolök
1 grön paprika
400 g krossade tomater
1-2 dl vatten
1 msk hummerfond
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 tsk Kockens timjan
½-1 tsk Kockens vitlökspulver
1-2 krm Kockens chili Habanero
150 g skalade räkor
Garnering
skivad sallaslök eller ramslök
Tillagning
1. Skär fisken i 2-3 cm stora bitar. Blanda med limejuice och salt. Snitta purjolöken på längden och skölj den väl, strimla. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
2. Fräs grönsakerna, krydda och tillsätt krossade tomater, vatten och hummerfond. Låt puttra samman några minuter. Tillsätt kokosmjölken och låt koka upp.
3. Tillsätt fisken som får sjuda med ett par minuter, vänd ner räkorna och låt allt bli varmt.
4. Strö över skuren salladslök eller som på bilden, ramslök. Serveras med kokt ris eller potatis och en sallad.