Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Vegetarisk

Färgglad julsallad

0/5 (1)


Ingredienser

ca 8 port. buffé

1 klyfta rödkål
ca 1/2 påse ca 30 g rucolasallad
1/2 påse ca 75 g Provencalesallad el. 1/2 huvud isbergssallad
2-3 apelsiner
1/2 mindre, tunt skivad fänkål
ca 1/2 dl grovt  hackade pekannötter

Citronettedressing:
4 msk olja
2 msk vit balsamvinäger
2 msk vatten
2 tsk Kockens citronpeppar
1 tsk Kockens chilimix

Tillagning

  1. Hyvla rödkålen med osthyvel el. liknande till tunna strimlor, blanda med rucola och sallad. Skär skalet och hinnor från apelsinerna. Skär ut skinnfria klyftor, blanda ner tillsammans med fänkål, och pekannötter.
  2. Blanda samman dressingen. Häll dressingen över salladen precis innan servering.

Tips: vänd ner rucolasalladen precis innan servering så behåller det sin gröna färg och spänst längre!

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan