Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Frys och ta fram

Dubbla pepparkakor med fyllning


Ingredienser

15-20 stycken

30 pepparkakor varav hälften med hål i mitten
2 dl smetana eller crème fraiche 34 %
ca 1 msk florsocker
1-2 tsk limesaft
½-1 tsk Kockens pepparkakskrydda
lingon

Vill du göra egna pepparkakor hittar du recept här

Tillagning

  1. Lägg ut hälften av pepparkakorna på en bricka eller plåt.
  2.  Vispa smetana eller crème fraiche (crème fraiche får vispas längre för att bli tjock) till en tjock kräm tillsammans med florsocker. Smaka av med limesaft och pepparkakskrydda.
  3.  Häll massan i en sprits och spritsa krämen runt om på pepparkakorna. Lägg på resterande pepparkakor till dubbla och tryck samman lätt. Spritsa en klick i mitten och fyll på med frysta lingon.
  4.  Lägg dem i en lufttät burk och frys till serveringstillfället. Ta upp dem en kort stund innan servering.

Köper du färdiga pepparkakor utan hål – lägg dem dubbla med fyllning bär emellan.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan