
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Frys och ta fram
Dubbla pepparkakor med fyllning
Ingredienser
15-20 stycken
30 pepparkakor varav hälften med hål i mitten
2 dl smetana eller crème fraiche 34 %
ca 1 msk florsocker
1-2 tsk limesaft
½-1 tsk Kockens pepparkakskrydda
lingon
Vill du göra egna pepparkakor hittar du recept här
Tillagning
- Lägg ut hälften av pepparkakorna på en bricka eller plåt.
- Vispa smetana eller crème fraiche (crème fraiche får vispas längre för att bli tjock) till en tjock kräm tillsammans med florsocker. Smaka av med limesaft och pepparkakskrydda.
- Häll massan i en sprits och spritsa krämen runt om på pepparkakorna. Lägg på resterande pepparkakor till dubbla och tryck samman lätt. Spritsa en klick i mitten och fyll på med frysta lingon.
- Lägg dem i en lufttät burk och frys till serveringstillfället. Ta upp dem en kort stund innan servering.
Köper du färdiga pepparkakor utan hål – lägg dem dubbla med fyllning bär emellan.