Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Från Tunisien

Djej Matboukh – kycklinggryta


Ingredienser

10 portioner

15–20 st kycklingben

olja till stekning

2–3 st gula lökar

5 st medelstora morötter

2–3 st paprikor, gärna gröna

5 st tomater

Ca 1 ½ msk Kockens gurkmeja

1–1 ½ msk Kockens Harissa

Kockens svartpeppar, mald

Salt

1 ¼ liter vatten eller buljong

ca 25 oliver

 

Tillagning

1. Bryn kycklingbenen i olja i en stor panna. Krydda med salt och peppar.

2. Finhacka löken, tillsätt i pannan och låt fräsa med i ett par minuter.

3. Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg i grytan tillsammans med kryddor och vatten/buljong.

4. Låt alltsammans puttra på svag värme tills kycklingen är klar. Lägg i oliverna och låt allt bli varmt.

Servera med ris eller valfritt tillbehör.

 

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan