Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Komplettera sillbordet

Dekorativ nubbesallad

0/5 (1)


Ingredienser

10-14 glas

1 burk löksill (220 g varav 110g sill)
1 tsk stött Kockens sillkrydda
1 hackad rödlök
1 äpple
½ dl hackad ättiksgurka
1-2 medelstora, kokt fast potatis
2 kokta ägg
ca 1 msk olja

Garnering:
1 äggvita
hackade rödbetor
persilja till garnering

Tillagning

  1. Låt sillen rinna av. Stöt sillkryddan i en mortel till mer mald krydda. Hacka alla ingredienser grovt. Blanda alltsammans och smaka av med salt och ev. mer stött sillkrydda. Rör samman med oljan och låt stå i kyl och mogna, gärna till nästa dag.
  2. Doppa kanten på glasen i äggvita, doppa sedan kanten i hackad persilja, häll massan i en spritspåse utan tyll, klipp av en bit och fyll glasen utan att nudda kanten på glasen.
  3. Toppa glasen med hackade väl avrunna rödbetor och garnera med persilja. Servera grovt bröd eller knäckebröd till.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan