
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Komplettera sillbordet
Dekorativ nubbesallad
Ingredienser
10-14 glas
1 burk löksill (220 g varav 110g sill)
1 tsk stött Kockens sillkrydda
1 hackad rödlök
1 äpple
½ dl hackad ättiksgurka
1-2 medelstora, kokt fast potatis
2 kokta ägg
ca 1 msk olja
Garnering:
1 äggvita
hackade rödbetor
persilja till garnering
Tillagning
- Låt sillen rinna av. Stöt sillkryddan i en mortel till mer mald krydda. Hacka alla ingredienser grovt. Blanda alltsammans och smaka av med salt och ev. mer stött sillkrydda. Rör samman med oljan och låt stå i kyl och mogna, gärna till nästa dag.
- Doppa kanten på glasen i äggvita, doppa sedan kanten i hackad persilja, häll massan i en spritspåse utan tyll, klipp av en bit och fyll glasen utan att nudda kanten på glasen.
- Toppa glasen med hackade väl avrunna rödbetor och garnera med persilja. Servera grovt bröd eller knäckebröd till.